Yvonne Johnsson vann BungyComedy (ht 2005)

bc_yvonne

Segern i BungyComedy stod i första hand mellan dessa tre; Calle Sjöström (till höger på bilden), Stockholm, Kristoffer Appelquist, Sunne, och Yvonne Johnsson, Hägersten/Kalmar. Dessa tre stod i en klass för sig, sa de juryledamöter som jag pratade med efter att finalen var avgjord onsdagskvällen den 7 december på Club Moatjé i Stockholm.
Att Yvonne Johnsson skulle vinna var också ganska givet. Hon skämtade friskt om sig själv med härlig Kalmar-dialekt. Det stora vandringspriset ”Janne” (efter Westerlund) överlämnades till henne från vårens vinnare Petra Mede.
– Chefen har lovat att jag ska få ha den på hans rum, sa Yvonne vid prisutdelningen.

Hela 22 st kom till start denna finalomgång, alla utom en hade varit med i delomgångarna tidigare. De som var med tidigt under hösten hade kanske hunnit att träna mer då två man ur första omgången kom på pallplats. Yvonne var med i sista delomgången, veckan före finalen och var mycket bra redan då men utan att vinna då.

Alla fyra som vunnit delomgångar hade kanske gjort sina bästa gig redan första gången de stod på scenen, även om de tillhörde de som närmast var att bli bland de tre som fick priser i form av scentid på bland annat Tivoli . Men även de andra klubbarna i Stockholm var representerade i juryn så vi lär se mycket av de bästa lite varstans. Ungefär hälften är redan fullfjädrade rookiesar!

Från klubben Raw kom Fredrik Andersson och lämnade över ett speciellt pris till den som han tyckte bäst passade in på klubbens lite råare stil. Det blev Kristoffer Appelquist som fick presentkortet, så han blev näst bäst belönad denna afton. Och det var ju kul eftersom han tillhör Komikaze-gänget! Han tyckte själv att Yvonne var bäst denna kväll, så han var inte det minsta bitter.

Och av att döma av den stora publikens jubel när Yvonne utropade som segrare så hade den stora juryn gjort ett gott arbete vilket även hela BungyComedy-gänget med Klas Åkerblom i spetsen har gjort. Denna kväll var oneliner-tävlingen mot parhästen Anders Celin riktigt knäpp. Antagligen en taktik för att de tävlande ska känna sig lite lugnare. Även Ola Nygren som pausunderhöll medan juryn räknade poäng fick många skratt.

Väntar redan på nästa omgång!

Text & foto: Mike Räsänen
(publ ursprungligen 8/12-05).