Härlig blandning på Stockholm Comedy Club

Idag är det ”Womens Wednesday” med enbart kvinnliga komiker! Ikväll, dvs onsdag, klockan 20 kan man se Josefin Sonck, Therese Sandin, Elena Gabets, Elin Almén, Linda Gerstenmayer och Cissi Wallin på Södra Sällskap på Åsögatan 111! En adress jag kan för där hade jag som en av tre klubb för många år sen. Ja, krogen hette väl Mesogios på den tiden och serverade grekiskt. Eller första tiden i alla fall.

Igår var jag på det som är på tisdagar. En testkväll, en ”Open Mike” med nya, ganska nya och etablerade komiker som vill testa nytt. Nalle Ahlgren och Linda Gerstenmayer håller i arrangemanget och det är dem man kontaktar i förväg om man vill köra. Igår testade Nalle lite nya grejor och Linda höll samman hela kvällen som energisk konferencier. Fick ingen bra bild på Linda, för hennes keps skymde ansiktet.

Det var så många namn (flest killar i 20-årsåldern) att jag minns bara de lite mer etablerade. Och det var inte många av de nya, kanske nervösa, som brydde sig om att presentera sig ordentligt i början.

Men Ambjörn Poulsen, Reza Shok, Sandra Ilar, Daniel Sanchez gick hem hos alla, ja några till, T ex en 19-åring vars namn jag just nu glömt bland de minst dussin komiker som körde. Han hade bra kommentarer och en hel del skämt som gick hem.

Ambjörn in action!