Erik Bamberg 1988-2016

Idag den 3 mars skulle Erik fyllt 28 år, men cancern ville annat. En cancer som inte många av komikerna visste om förrän han avled den 21 februari. Tydligen upptäcktes den först efter en cykelolycka som han råkat ut för under 2015. När han fyllde 27 hade han en offentligt roast som filmades och finns nu på YouTube. Jag länkar in den på sidan så du kan se.

Jag är inte så flitig längre på ståuppscenerna men de två senaste gångerna jag var på Big Ben på Folkungagatan i Stockholm en söndag tänkte jag på att han saknades i rollen som konferencier. Senaste gången jag såg honom var när Big Ben höll på att renoveras i maj 2015 och showen fick köras på övervåningen med det kaos det innebar. Minns att Erik gick runt och höll att komiker på gott mod då. Han lyfte ut några i publiken som var där för att prata, visar att han var ett proffs på att även hålla i klubbar. På Big Ben testade han mycket material men ibland när han körde vanligt gig och inte var konferencier märkte man hur rolig han var. När Raw Summer fest arrangerades var han riktigt rolig varför jag skrev det i referatet på Komikaze.se.

Jag blev bekant med Erik sommaren 2011 när han fortfarande kallades Tengbjörk på klubben Copperfields. Sen chattade vi lite på Facebook, mest om fotbollen på Rålambshovsparken där han var en av de absolut bästa spelarna. Han förklarade att han spelat med Sirius IK så inte undra på att man inte hängde med. Han var tydligen en bandyspelare av rang också.

Han var borta ett tag i Kanada som utbytesstudent och när han var åter träffade jag honom på Big Ben. Han fixade fram mat åt mig, en god fisksoppa och berättade om planer som han inte hann fullfölja.

En insamling till Cancerfonden i hans namn har startats på den här sidan.

Minnesida på Fonus finns här, gå gärna in och tänd ett virtuellt ljus där.