Finaldags för 17:e och kanske sista säsongen av BungyComedy

På måndag är det återigen en final i nybörjartävlingen BungyComedy. Det är för 17 gången och den här kan det vara den sista. Åtminstone i höst blir det ingen omgång har arrangörerna Klas Åkerblom och Anders Celin gått ut med.

Den här finalen är den första som äger rum på Norra Brunn där även tre grundomgångar har körts.

475 namn på tävlande finns från våren 2005 och fram till idag på BungyComedys hemsida här. En handfull av alla namnen är idag riktigt etablerade, ett flertal kör på rookienivå och mer än hälften har lagt av. Så hundratals komiker har kommit fram den här vägen, och det kanske har blivit lite väl många som försöker sig på ståupp men å andra sidan är det fler rookieklubbar än tidigare nu så på hobbynivå kan man ju alltid hålla på.

Kl 19.30 på måndag är det dags att se de max 17 som kommer till start (om inte någon hoppar direkt in på finalen för alla gick ju vidare från grundomgången). Men några hoppar väl av, så kanske 15 som kommer till start.

Uppträder gör även Isak Jansson och Al Pitcher, så det blir en grym kväll oavsett kvalité på de nya komikerna.

Vem vinner? Ja, nån av tonåringarna kanske. Två av delsegrarna har varit tonåringar!
Edit: Ja, båda tonåringarna var de två bästa. Simon Englund, 13 år, vann rättvist (inte så mycket för skämten utan för framförandet som var väl inövat och felfritt).
Mons Lorenzen, 19 år, fick starta (som favoriter ofta får) och var länge kvällens bästa.
Andra som stack ut var Simon Gärdenfors och Erik Sohlström (som hade bästa inledningen någonsin).

Bordsbokning Norra Brunn på 08-16 61 80. Entré 100 kr.

Adress: Surbrunnsgatan 33, Stockholm

Och redan klockan 19.30 är det