Första omgången av den 17:e upplagan av BungyComedy – 13-årige Simon vann

Simon Englund m fl, foto: Mike Räsänen

Simon Englund utsågs till vinnare av de fem som vågade sig upp när nybörjartävlingen BungyComedy körde för första gången på landets äldsta ståuppklubb Norra Brunn. De andra fyra, denna måndagkväll, var inte långt efter men Simon hade de tajtaste skämten och bra scenspråk trots sin unga ålder – han är bara 13 år! Han är från Saltsjö-Boo och hade sina småsyskon i publiken.

De fyra andra är också klara för finalen i april, de heter Ros-Marie Baard, Johanna Milne, Felicia Jackson och Kevin Regner.

Fyra komiker som fanns på plats och som inte skulle uppträda bildade jury, varav jag var en. Jag skötte även ljus och ljud samt påannonseringar från DJ-båset samt filmade.

Medan vi räknade ihop jurypoängen uppträdde Ryan Bussell som för två år sen startade sitt ståuppande just på BungyComedy. Det här var hans Norra Brunn-premiär inför kanske 60-70-talet personer som dykt upp. Några verkade komma först vid nio som är den vanliga starttiden (stod oturligt också så i t ex i dagens DN), men dessa sista måndagen i månaden är det BungyComedy med start redan vid 19.30.

I andra akten fick jag påannonsera landets roligaste komiker, Al Pitcher, som testade material inför sin nya turné Påtår Tour som snart börjar i regi av Riksteatern och fortsätter sen i maj. Jo, jag filmade förstås åt honom också. Hade fullt upp med andra ord.