Fritte Fritzson och vi gjorde succé i Gävle

Fritte Fritzson avslutade kvällen på klubben GASTA i Gävle med bravur. (Sorry, iPhone 3-foto)

Det var återigen fullt på Åkrogen i Gävle som tidigare onsdagar den här höstsäsongen. Då var ändå inte dragplåstren de kändaste. Men headlinern Fritte Fritzson visade att han är lika rolig som de kändare namnen. Dessutom vågade han sig på att köra ett lite grövre skämt i början så att han fick lite uppförsbacke. Det var nåt han kastade in utifrån vad Anna Siekas, som inledde kvällen, hade sagt om troll. Hon och Gerda Bylund och kvällens säkre konferencier Stefan Söderblom försvarade GASTA-klubbens färger medan en trio kom med tåget från Stockholm. Förutom Fritte var det hans Oslipat-kompanjon Marcus Johansson och jag själv.

GASTA-trion inledde kvällen och inte minst tack vare Stefan säkra konfande var manegen ordentligt bra krattad. Marcus Johansson avslutade första akten med en hel del improvisationer utifrån vilka som var där vilket vi visste tack vare att Stefan pratat med de flesta borden. Åkrogen är inte så stor, så det blir härligt tryck i lokalen när det är fullt på alla matplatser och lite stående runt om. En bra första akt blev det med råge!

Efter paus körde jag min tredje gång på Åkrogen inom loppet av ett drygt halvår. Att vara så efterfrågad gör att man ger dem det bästa man har. Glömde några smågrejer så det blev än mer tajt än kanske menat. Det är alltid kul att komma till klubben GASTA som är en av landets få klubbar uppbyggda som en förening där medlemmarna hjälper till på alla sätt i klubbens aktiviteter. De kör ståupp flitigt, inte bara i Gävle en gång i veckan utan även runt om, vilket märks på att de ständigt utvecklas. Gerda Bylund är redo för Norra Brunn om de så önskar.

Efter mig så avslutade Fritte Fritzson kvällen med en halvtimme där han växlar mellan massa ämnen och kopplar till vad vi andra sagt tidigare och därmed knyter ihop säcken på ett snyggt sätt. Vissa av punchlinerna gör att det känns som taket reser sig.

Det var kul att avsluta ståuppandet för året med ett sånt bra gig på en sån bra klubb som GASTA är. Nu har jag inga fler gig inbokade, men nästa säsong lär de höra av sig från GASTA igen antar jag.

Samtidigt, denna onsdag den 31 oktober, så hade Västerås Comedy Club sin andra kväll och den var enligt rapporter lika lyckad som premiären. I Stockholm hade Karin och vänner återigen fullsatt på Fotografiska. Synd att man inte kan vara på flera ställen samtidigt! Ståuppen frodas fortfarande i Sverige!