Greven Komedi i grevens tid

Tog mig i god tid, skulle det visa sig, till krogen Cantina Real där Nisse Hallberg och Henrik Nyblom har klubben Greven Komedi på måndagar.

När det var ståupp där 2005, på Fyrfatets tid, var det betydligt trängre, men det var rejält ombyggt och mer charm nu. Strax efter åtta började showen.


Nisse och Henrik inledde med att prata med varandra och testa publiken. Den familjära stämningen infann sig och showen var igång. Första komiker var Mathias Heldevik som fick fart på publiken.

I första akten körde även stjärnorna David Sundin och Johannes Finnlaugsson. Båda riktigt bra.

I andra akten kom Christoffer Fernis först av ståupparna, eller just han satt i sin rullstol och levererade grymma skämt.

Därpå följde showen enda tjej, roliga Josefin Sonck, och sist ut Thanos Fotas som har blivit säker och höll ihop sina cirka 25 minuter på ett snygg sätt.

Väl värt de 100 kronor som det kostar.


Thanos Fotas, alltså han heter så men fotades av mig.

Norra Brunn med amerikanskt besök

Clayton Fletcher från New York var åter i Sverige och ståuppar i allt från Hofors (i kväll fredag) till självaste Norra Brunn.

Här är några bilder från gårdagens Norra Brunn.

Full aktivitet i kök. Självaste chefen Peppe Mazella hoppade in.

 

Kvällen MC var ingen mindre än Clayton Fletcher från New York Comedy Club. Kanske hans engelska gjorde att publiken hade full fokus på scenen. Skratten kom tätt. Hyfsad med publik, så gott som alla platser vid borden var upptagna och en del ståplatser.

 

Kvällens oannonserade inhopp gjordes av Joacim Berntsson som kört några år på hobbynivå, men lockade till många skratt med sina fem minuter.

 

Under pausen fotograferades alla i ”logen”: Clayton, Peppe, Joacim, och de två Norra Brunn-veteranerna som avslutade varsin akt Patrik Larson och André Wickström. Grym show gav de på en helt vanlig torsdag kryddad med amerikansk inblandning. Ingen kvinna på scen den här kvällen, men de finns nästan alltid någon. Se deras program här.

På måndag dags igen för Snövit Comedy

Den här andra omgången av Snövit Comedy startar redan klockan 19 på måndagskvällen den 24 april. Som namnet antyder är det på krogen Snövit som ligger på Ringvägen 147 i Stockholm.

På deras hemsida www.snovitcomedy.se ser ni vilka som uppträder den här gången, däribland den amerikanske ståupparen Clayton Fletcher!

Övriga namn hittar ni på hemsidan, det är en klubb som Zinat Pirzadeh håller i och som ska visa att det finns många roliga kvinnor på gång.

 

Härlig blandning på Stockholm Comedy Club

Idag är det ”Womens Wednesday” med enbart kvinnliga komiker! Ikväll, dvs onsdag, klockan 20 kan man se Josefin Sonck, Therese Sandin, Elena Gabets, Elin Almén, Linda Gerstenmayer och Cissi Wallin på Södra Sällskap på Åsögatan 111! En adress jag kan för där hade jag som en av tre klubb för många år sen. Ja, krogen hette väl Mesogios på den tiden och serverade grekiskt. Eller första tiden i alla fall.

Igår var jag på det som är på tisdagar. En testkväll, en ”Open Mike” med nya, ganska nya och etablerade komiker som vill testa nytt. Nalle Ahlgren och Linda Gerstenmayer håller i arrangemanget och det är dem man kontaktar i förväg om man vill köra. Igår testade Nalle lite nya grejor och Linda höll samman hela kvällen som energisk konferencier. Fick ingen bra bild på Linda, för hennes keps skymde ansiktet.

Det var så många namn (flest killar i 20-årsåldern) att jag minns bara de lite mer etablerade. Och det var inte många av de nya, kanske nervösa, som brydde sig om att presentera sig ordentligt i början.

Men Ambjörn Poulsen, Reza Shok, Sandra Ilar, Daniel Sanchez gick hem hos alla, ja några till, T ex en 19-åring vars namn jag just nu glömt bland de minst dussin komiker som körde. Han hade bra kommentarer och en hel del skämt som gick hem.

Ambjörn in action!